In de lente is er veel opwinding bij de kleintjes (en ouderen) die buiten de benen willen strekken. De glimlach en het goede humeur van de kinderen weerspiegelen de wedergeboorte van het mooie seizoen als ze in de tuin spelen. We hebben in deze blog vier buitenactiviteiten samengesteld waarmee ze gemakkelijk stoom mee kunnen afblazen.

1. Maak wilde kunst in de natuur
De natuurlijke wereld zit vol verrassingen en kleine schatjes. Ben je op zoek naar een rustige buitenactiviteit met de kinderen? Dan kun je ze aanmoedigen om mooie bladeren, bloemen en kleine stenen uit de omgeving te verzamelen. Je kunt ze hierna vragen de natuurlijke elementen die hij of zij gevonden heeft te gebruiken in hun schilderij op de grond of aan de wortels van een boom. Zorg ervoor dat je de creatie van dit kind vastlegt met een foto om zijn natuuractiviteit te vereeuwigen.

2. Een bloemenweide zaaien
In de lente bloeien alle bloemen, waarom zaai je dan geen bloemenweide in een hoek van je tuin voor een kleurrijke uitzicht? Bloeiende weiden, een verzameling van vele soorten bloemen die in kant-en-klare pakketjes komen. Ook vergen ze weinig onderhoud als ze eenmaal geplant zijn, en bloeien jaar na jaar met al hun kleuren. Laat je kleintjes van de lente houden door ze kennis te laten maken met tuinieren!

3. Het sportparcours
Rondrennen is een favoriete bezigheid van kleintjes. Behalve over het gras kruipen, springen ze ook over gevaren en doen hier en daar een paar pirouettes. Voor je start is het wel aangeraden om hen van kleren te laten veranderen. Je kunt ze bijvoorbeeld voorzien van nieuwe kinderkleding en kinderschoenen van House of kids om in het gras te kunnen rollen. Zolang het parcours veilig is, kan van alles als sportparcours gebruikt worden. Er kunnen touwen gebruikt worden, waar ze onderdoor moeten, evenals een trampoline voor hun sprongen en water waar ze overheen moeten zonder te vallen (wat ze zeker zullen doen, lachend natuurlijk).

4. Terug naar het zwembad
Na maanden wachten is terug in het zwembad springen een hoogtepunt voor kinderen. Alvorens een zwembad in te gaan dat niet verwarmd is, is het raadzaam dat kinderen een wetsuit aantrekken. Hierna moeten alle watersporten overwogen worden, waaronder waterpolo, volleybal, en zwemlessen. Kinderen kunnen ook andere waterspelletjes doen als ze geen toegang tot een zwembad hebben. In de meeste gevallen zijn kinderen erg fantasierijk, en een eenvoudige tuinslang kan ze door de tuin laten rennen in een poging de waterstraal te ontwijken.

Aarzel niet om een of meer van deze spelletjes en activiteiten uit te proberen om met je gezin van de lente te genieten en je tijd op een positieve manier door te brengen.