Het was zaterdag feest in Woonzorgcentrum Sanniek in Ansen. Waar Mevrouw Veen – Kuik honderd kaarsjes mocht uitblazen. De jarige jet genoot volop van alle aandacht, kaarten, bloemen en felicitaties. Uiteraard was er koffie met gebak.

Hennie is geboren en getogen in Koekange. Ze was ruim 58 jaar getrouwd met Jacob Hendrik Veen. Die ze leerde kennen op het Koekangerfeest. Samen bestierden ze een boerderij. Terwijl Jacob ook nog werkte bij de Landbouwbank in Meppel . (Tegenwoordig Agrifirm) Op deze boerderij die nog steeds in de familie is werd ook hun enige kind, zoon Kor geboren. Hier had Hennie ook de zorg voor haar ouders, die bij hen inwoonden. Nadat haar man met pensioen ging, was er meer tijd om samen dingen te ondernemen, en kwamen er ook meer dieren op de boerderij. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Gezonde levensstijl
Bijna haar leven woonde ze in Koekange, waarvan de laatste dertien jaar in een bejaardenwoning. Sinds drie jaar woont ze in woonzorgcentrum Sanniek. Waar ze het prima naar de zin heeft, en verzorgd wordt door haar schoondochter. ‘Ze heeft nooit gerookt en gedronken, en leefde altijd gezond. Dat verklaart waarschijnlijk ook haar hoge leeftijd’ vertelt haar zoon. Ín haar hele leven kwam ze slechts een keer bij de dokter. ‘Daar konden ze niets over haar vinden, een medisch dossier was er niet eens!’. Ook in het ziekenhuis kwam ze slechts een keer. ‘Vrijdag werd ze geopereerd en de maandag daarop was ze alweer thuis’.

Een vakantieganger is Hennie nooit geweest. ‘Ze was op haar zelf en mocht graag thuis zijn’ aldus haar zoon. Wel hield ze van gezelligheid en volksdansen, en was ze lid van de plattelandsvrouwen. Behalve zoon Kor, heeft ze twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.