Ben je ooit midden in de nacht de natuur in getrokken? Grote kans van niet. De meeste gebieden zijn op dat tijdstip niet toegankelijk. Maar binnenkort wel!

Want je kunt je inschrijven voor een van de wandelingen van de Midzomernachtloop in de nacht van 18 op 19 juni georganiseerd door Natuurmonumenten. Je kinderen meenemen naar een nachtwandeling? Goed idee. De routes zijn een keertje langer opblijven zeker waard, want ook voor kinderen zijn de wandelingen leuk én leerzaam. Wandel je mee in het Dwingelderveld? Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht.

Dwingelderveld bij nacht
De wandeling die vanuit bezoekerscentrum Dwingelderveld start is ongeveer 6 kilometer en voert je over kronkelende bos- en heidepaden door de duisternis. Reflecterende paaltjes wijzen je de weg en voeren je langs verschillende posten waar een leuke activiteit wordt georganiseerd. De kans is groot dat je tijdens deze nachtelijke wandeling wilde dieren ontmoet, zoals uilen of vleermuizen. Geef je snel op, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Foto: Andries-de-la-Lande-Cremer