In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober vindt voor de tweede keer de Beleefweek plaats in de Drents-Friese grensstreek. Samen met de recreatieondernemers bieden de natuurorganisaties je een warm welkom. Het wordt een weekend vol met verhalen over natuur, cultuur, historie en landschap.

Ga mee met de boswachter, laat je verrassen door de schoonheid en ongerepte natuur. Ontdek de wereld van fotografie, kunst en cultuur, erfgoed en historie en streekproducten. Door het diverse aanbod is er voor ieder wat wils. Het volledige programma vind je op de website.

Zo is er onder andere een Beleefwandeling Drents-Friese Wold. Je gaat met de boswachter op pad dwars door het Nationaal Park. Of je neemt deel aan een OERwandeling; met een gids van het OERmuseum duik je in het verleden. Er is een paddenstoelenexcursie (het is herfst!) en ook het stoofperenfeest in Ruinerwold verdient een bezoekje. Voor de mensen die een stevige wandeling kunnen waarderen is er de nieuwe IVN trektocht; een meerdaagse wandeling over het Holtingerveld en Dwingelderveld, met mogelijke overnachtingen bij gastheren van het landschap.
Vier unieke fietsroutes

Tijdens de Beleefweek, bieden we ook vier unieke Fiets beleefroutes in de Drents-Friese Grensstreek. Deze routes zijn speciaal ontwikkeld voor dit evenement en starten op vrijdag en zondag tussen 10.00 en 11.30 bij een van de deelnemende gastheren. Tegen een vergoeding van €6,- krijg je een kopje koffie of thee met wat lekkers en de routebeschrijving. Onderweg staan op tenminste twee beleefpunten gidsen langs de route. Zij vertellen je de verhalen die je nooit hebt gekend. Op de website staan de startpunten en een korte karakteristiek van de routes.

Samenwerking
De Beleefweek is een initiatief van IVN Natuureducatie en een prettige samenwerking met haar partners in de Drents-Friese Grensstreek: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Drents Landschap, IVN Westerveld, de provincie Drenthe en de gastheren van het landschap.