Vanaf vandaag is er een nieuwe expositie in het gemeentehuis van De Wolden. De kunstwerken van Hans Gallois zijn tot begin januari te zien in Zuidwolde.

Tekenen, schilderen en beeldend werken is voor Hans Gallois zijn lust en leven. Het beeldend werk van Hans Gallois valt onder “outsider art”. Hij vindt zijn inspiratie hoofdzakelijk in de natuur. Dit kan mineraal gesteente, boomschors, landschappen of micro-organismen zijn. Land-, en weerkaarten zijn bronnen.

Vorm en compositie bepalend
Hans vindt het belangrijk om de inspiratie uit zichzelf te halen en niets na te doen of te kopiëren. Ogenschijnlijk zonder regels vormgegeven. Het ontwerp wordt meestal eerst op papier getekend waarna hij met aquarel, wateroplosbaar krijt of acrylverf verder werkt.
De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezoeken.