15 oktober is de internationale dag van de Witte Stok. De werkgroep Lokale Inclusieagenda van gemeente De Wolden wil hierbij stilstaan. Want hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Wat heeft iemand met een visuele beperking nodig om mee te kunnen doen? Wat kan hij of zij wel of niet? De werkgroep nodigt u uit om op zaterdagmiddag 15 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur in en rondom het dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen zelf te ervaren hoe het is om met een taststok de weg te vinden.

Meer activiteiten
Kan iemand met een visuele beperking sporten? Jazeker! De sportvereniging cannonballs uit Assen geeft een demonstratie Showdown. U mag zelf ook een balletje slaan. Stichting Duofietsen staat klaar met een duofiets.

En verder?
Hoe voelt braille? Wat kun je doen om iemand te helpen? Koninklijk Visio, het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, mag natuurlijk niet ontbreken op deze middag. Kom 15 oktober naar deze inloopmiddag (van 14.00-17.00 uur) voor blinden, slechtzienden en zienden in ’t Neie Punt in Ruinen.