In de herfstvakantie kunnen kinderen aan de slag met het maken van iets nieuws uit oud textiel. Tijdens twee workshops op 18 oktober en 21 oktober van 13.30-15.30 uur in Studio The Barn in Ansen assisteert Marjolein Janse de kinderen met het werken met textiel. Dit in navolging van het project Textiel Race waar kinderen van drie basisscholen in gemeente De Wolden van alles leerden over recycling en hergebruik van textiel.

Met de Textiel Race ontdekten de kinderen hoe ze duurzamer om kunnen gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer.

Voormalig basisschoollerares Marjolein Janse uit Ansen is zeer enthousiast over het project. Zij is zeer begaan met zowel duurzaamheid als met textiel. ‘Maar liefst 4.205 kilo oud textiel hebben de kinderen in De Wolden ingezameld! Dat is toch fantastisch! Om de kinderen te laten zien en ervaren wat je met oud textiel kunt doen organiseer ik in de herfstvakantie twee workshops. Tijdens deze workshops kunnen kinderen van hun oude kleding iets anders, nieuws, geks maken. In mijn studio kunnen ze hiervoor gebruik maken van een naaimachine en andere materialen.’

Marjolein Janse runt sinds vorig jaar in Ansen Studio The Barn. Hier geeft ze workshops aan zowel volwassenen als kinderen waarbij ze haar kennis en liefde voor textiel en andere creatieve werkvormen kan delen. ‘Met mijn studio wil ik textiele vaardigheden meer onder de aandacht van kinderen brengen. Ik heb 35 jaar in het basisonderwijs gezeten en weet uit ervaring dat er op basisscholen geen tijd en/of kennis meer is om les te geven hierin. Dat is heel jammer, want heel veel kinderen genieten ervan om creatief te werken.’

Wie aan de workshops mee wil doen vindt meer informatie op de website www.studiothebarn.nl.