Dat de wolf terug is in Nederland, is niemand ontgaan. Het is zeer bijzonder dat dit imposante roofdier na meer dan 150 jaar terug is gekeerd. Regisseur Cees van Kempen filmde vier jaar lang de terugkeer van de wolf en onlangs verscheen de film ‘Wolf’ in de bioscoop. Ook schreef hij een boek waarin hij zijn filmavontuur nader toelicht met prachtige beelden.

Op zondag 30 oktober is Cees van Kempen tussen 11.00 en 14.00 uur aanwezig in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen en vertelt daar over zijn avontuur. Ruim vier jaar trokken van Kempen en zijn team uit om de terugkeer van de wolf in Nederland vast te leggen. Zo’n zeshonderd dagen brachten ze door in het veld en ongeveer evenveel tijd besteedden ze aan het uitzoeken en monteren van de beelden. Al met al heel wat uren en daarover valt van alles te vertellen. Van Kempen geeft drie korte presentaties over de film en zijn boek in het bezoekerscentrum. Om 11.00, 12.00 en 13.00 uur kunnen geïnteresseerden langs komen en luisteren naar zijn verhalen. Nadien is er gelegenheid voor vragen stellen. Ook is het mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren door Cees van Kempen. Vooraf aanmelden is niet nodig.