“een plek waar mensen elkaar vinden”

Afgelopen maandag is de weggeefwinkel Noppes feestelijk geopend door burgemeester Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden, samen met vrijwilliger van het eerste uur Samya Nin. De opening vond plaats in een bijeenkomst met vrijwillige medewerkers, beroepskrachten en een aantal vaste bezoekers.

Noppes is de weggeefwinkel in de gemeente De Wolden en is gericht op duurzaamheid. In een weggeefwinkel kun je kleding brengen die je zelf niet meer gebruikt. De winkel zorgt er voor dat deze worden weggegeven aan mensen die ze wél kunnen gebruiken. Daarmee voorkomt Noppes verspilling en biedt een uitkomst voor mensen die geen nieuwe kleding kunnen of willen kopen.

Burgemeester Nieuwenhuizen sprak in haar toespraak haar waardering uit over de vrijwilligers van Noppes. Daarnaast benadrukte ze niet alleen de basisfunctie van de weggeefwinkel, maar ze had ook oog voor de ontmoetingsfunctie van de winkel. Lian Molema van Welzijn de Wolden licht dat toe: “Hier komen mensen met dezelfde belangstelling, idealen en vraagstukken. Ze doen samen een bakkie en maken hier een praatje. Zo ontstaan nieuwe contacten en ideeën. Soms zijn er vragen die door de vrijwilligers zo nodig meteen worden doorgegeven naar medewerkers van Welzijn de Wolden. Mensen hebben ook tips en advies voor elkaar, of ze gaan elkaar helpen. Dat vinden we belangrijk, dat er zo’n plek is waar mensen elkaar vinden. En waar ze binnen kunnen lopen voor vragen.”

De nieuwe locatie van Noppes zit aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen en is open op woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inwoners zijn dan welkom om kleding te brengen of te halen én natuurlijk voor een praatje. Voor informatie over Noppes kunnen mensen bellen: 0528 378 686