Op de Jaarvergadering die op vrijdagavond 20 januari is gehouden in Zaal Kuik heeft een viertal imkers van de NBV afdeling Ruinen een onderscheiding opgespeld gekregen door de landelijk voorzitter van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, de heer Wijnand Lodder. De heer Jan Slagter uit Meppel was maar liefst 40 jaar lid en kreeg de gouden speld uitgereikt wegens zij grote verdiensten in de periode dat de vereniging er erg slecht voor stond meet minder dan twintig leden.

De andere onderscheidingen waren voor de heren Jan Willem Benning uit Ruinerwold, Willem Wobben uit Uffelte en Roel Broekman uit Koekange voor hun 25 jarig lidmaatschap, alle heren maken deel uit van het huidige bestuur van de Ruiner vereniging, een vereniging die thans meer dan 100 leden heeft en de laatste jaren een onstuimige groei heeft doorgemaakt. Mede de oorzaak hiervan is dat de bijen thans weer volop in de belangstelling staat en dat het een actieve vereniging is. Zo organiseert men o.a. de inmiddels in heel Nederland befaamde bijenboelavond welke elk jaar een volle zaal met kopers en kijkers trekt. Verder organiseert de vereniging de basiscursus voor a.s. imkers in Zuidwest Рen Midden Drenthe, dit naast elke maand het traditionele imkercafé.