Op vrijdagavond 24 maart organiseert de Bijenhouders vereniging Ruinen en Omstreken weer haar jaarlijkse traditionele Boelavond in Zaal Kuik aan de Brink in Ruinen. Een veiling waar alles dat met het imkeren te maken heeft op de veiling kan worden aangeboden. Een veiling die elk jaar veel bezoekers trekt uit heel Nederland markeert elk jaar weer de start van het nieuwe bijenseizoen. Bovenal is het ook de gezelligheid die de boventoon voert en worden er contacten onderhouden en weer opgebouwd.

Deze veiling is ruim 40 jaar geleden ontstaan omdat er stoppende imkers waren die hun spullen graag wilden verkopen. Wakkere bestuurders hebben toen het initiatief genomen een veiling te gaan organiseren waarbij de kopper geen veilingkosten betaald, de biedprijs is ook koopprijs zonder opslag, de kosten van de veiling zijn voor de inbrenger van de goederen. De toegang is gratis, om te mogen bieden kan men voor een gering bedrag een kavellijst kopen.

De goederen worden in een rap tempo geveild door een paar veilingmeesters, en meteen na afloop van de veiling kunnen de goederen tegen betaling worden afgehaald. Veel startende imkers kunnen er mooie koopjes halen, terwijl er ook nogal wat antiquarische boeken en bij gereedschappen worden aangeboden. De goederen zijn vanaf 18.30 uur te bekijken in Zaal Kuik Brink 13 in Ruinen en de veilig begint om 20.00 precies.