Echten heeft met de vernieuwde Bellemarkt de juiste formule te pakken. Dat bleek zaterdag wederom. Met en speciale ‘voor alle leeftijden’-editie was het bijzonder sfeervol. Het kunstzinnige voorjaarsfestival bood niet alleen een gevarieerde nijverheidsmarkt tussen de oude boerderijen in het meest lommerrijke deel van het brinkdorpje, maar ook een kinderplein met theater en workshops en een reeks optredens van regionaal talent. Deze opvolger van de vermaarde Bellemarkt bleek vorig jaar al een succes. En op dat fundament is verder geborduurd door de vrijwilligersorganisatie Huus met de Belle.

Dankzij financiële steun van Initiatiefrijk De Wolden is de fair in het karakteristieke Echten nu nog meer een voorjaarsfeest voor alle leeftijden geworden. Er was voor het eerst een kinderplein met verschillende workshops (sieraden maken, kaarsen, tollen, podcast maken etc) en is er ook theater en goochelen met afsluitend een speciale vuurshow.

Onder de grote festivalluifel speelden een reeks lokale en regionale artiesten. Zoals: Timo de Jong uit Meppel, Pieperts uit De Wijk, ROO uit Rouveen en Janis Mc Coury uit Harpel, Cigar Box uit Dalfsen. De optredens werden aan elkaar gepraat en gedraaid door Davey Pollitt uit Echten met zijn show ‘Davey’s Vinyl Paleis’.

De fair zelf was met ruim vijftig kramen groter en gevarieerder dan ooit. Het aanbod betrof o.a. kunstnijverheid, streek- en mondiale producten, woonaccessoires, speelgoed, sieraden, kleding, boeken en cadeauartikelen. En in het zonnetje was het prima toeven met een hapj en drankje.