De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft Egbert van Dijk uit Ruinen voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde voor het nieuwe provinciebestuur van Drenthe. Van Dijk, een 53-jarige politicus uit Ruinen, is momenteel wethouder namens Gemeentebelangen in De Wolden, waar hij zich onder andere bezighoudt met financiën en sport.

Volgens Gert-Jan Schuinder, fractieleider van BBB, onderscheidt Van Dijk zich door zijn achtergrond, Drentse netwerk en verbindende aanpak, waarmee hij een waardevolle toevoeging zou zijn aan het Drentse bestuur.

Van Dijk heeft zowel ervaring in de politiek als in het bedrijfsleven. Voordat hij wethouder werd in De Wolden, bekleedde hij de functie van wethouder in Meppel (2006-2010) en bekleedde hij verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven.

Van Dijk ziet de voordracht als een prachtige kans om zich namens BBB in te zetten voor Drenthe. Hij wil zijn ervaring bij de gemeente graag inzetten om de uitdagende vraagstukken op provinciaal niveau aan te pakken en de inwoners van Drenthe daarbij te betrekken.

Op dit moment is BBB nog in onderhandeling met de PvdA, VVD en CDA over de vorming van een nieuw provinciebestuur. Het is nog niet bekend wanneer er een bestuursakkoord zal worden bereikt en welke taken Van Dijk en de andere gedeputeerden zullen krijgen.

Schuinder heeft eerder aangegeven dat het nieuwe provinciebestuur zal werken met vier gebiedsgedeputeerden. Naast hun specifieke taken, zoals landbouw of verkeer, zullen zij ook verantwoordelijk zijn voor respectievelijk Noord-, Zuid-, Oost- of West-Drenthe.

Naast Van Dijk zal BBB hoogstwaarschijnlijk nog een tweede gedeputeerde leveren, maar de naam van deze kandidaat is nog niet bekendgemaakt.