Ruinen maakt zich klaar voor een feestelijk weekend met de start van het dorpsfeest op woensdag 23 augustus. Het enthousiaste VVVo-bestuur heeft een boeiend programma opgesteld om de inwoners te vermaken.

Op donderdag 24 augustus is er een gezellige kaart- en dartavond. De volgende dag, om 14.30 uur, staat de kindermiddag met Rogier de Avonturier op het programma, gevolgd door een kinderdisco. De avond komt tot leven om 21.00 uur met het thema ‘Nederpop’, inclusief live optredens van De Heeren van Aemstel.

Vroeg opstaan voor de keuring
Op de volgende ochtend worden alle vroege vogels op de Brink verwacht voor de keuring van de versierde wagens, loopgroepen en individuele deelnemers, vanaf 9.00 uur. Daarna volgt een kleurrijke optocht door het dorp. Direct na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent, met live muziek van De Esperando’s. De avond sluit af met een optreden van Papa di Grazzi om 21.00 uur.

Op zondagochtend 27 augustus trakteert cabaretduo Harm & Roelof vanaf 10.00 uur op lachsalvo’s met hun show ‘Ruunder Basalt’. Het hoogtepunt van de middag is ‘Hef Rune Talent!’. Als afsluiting van het feestelijke weekend staat het optreden van feestbadnd Solidair gepland.