Natuurmonumenten nodigt natuurliefhebbers uit om de mysterieuze wereld van nachtvlinders te ontdekken tijdens een speciale nachtvlinder-spotting evenement op 18 augustus 2023 tot 19 augustus 2023 van 21:45 tot 02:00 uur. Dit unieke evenement vindt plaats bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, een schitterende locatie in de natuur.

Nederland herbergt een verscheidenheid aan nachtvlindersoorten, maar voor velen blijft deze wereld onontdekt. Natuurmonumenten biedt nu een buitengewone kans om deze intrigerende wezens van dichtbij te bekijken. Gedurende de avond zal een deskundige gids van Natuurmonumenten aanwezig zijn om je te begeleiden bij het identificeren van verschillende nachtvlindersoorten.

Dit bijzondere evenement is gratis en vereist geen voorafgaande aanmelding. Gewoon langskomen bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, gelegen op een betoverende locatie, om deel te nemen aan deze onvergetelijke ervaring.

Houd er rekening mee dat nachtvlinders gevoelig zijn voor weersomstandigheden. Bij regen en harde wind zullen ze niet vliegen. Als je zeker wilt zijn dat het evenement doorgaat, kun je tussen 15:00 en 17:00 uur op dezelfde dag contact opnemen met het bezoekerscentrum om te informeren over de status van het evenement.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natuurmonumenten via telefoonnummer 0522 472951. Laat je betoveren door de nachtelijke wereld van de nachtvlinders tijdens dit boeiende evenement op het Dwingelderveld. Foto: Rene Koster