Op zondag 26 november 2023 staat er weer een mooie voetbalderby op het programma. Ruinen speelt thuis tegen Wacker, wat ongetwijfeld weer een boeiende confrontatie gaat worden. Deze wedstrijd behoeft weinig introductie, aangezien de selecties elkaar goed kennen en eerder al de strijd met elkaar zijn aangegaan. In het vorige seizoen eindigde Ruinen op een respectabele tweede plaats in de competitie en kwam het dicht bij promotie in de nacompetitie. Wacker eindigde dat seizoen keurig als derde, maar moest thuis de overwinning aan Ruinen laten, terwijl de uitwedstrijd onbeslist eindigde.

In het huidige seizoen presteren beide teams opnieuw naar behoren. Wacker staat momenteel op de tweede plaats, terwijl Ruinen zich op de vierde plek bevindt, met slechts twee punten verschil. De ranglijst geeft echter geen garanties voor deze opzichzelfstaande wedstrijd.

De verwachting is dat vele supporters van beide ploegen zondag aan de zijlijn zullen staan aan de Wolvenweg in Ruinen. De aftrap is gepland om 14.00 uur. Na de wedstrijd wordt de derde helft warm aanbevolen door de gastheren, met zanger Richard als sfeermaker. Tot dan!
Archieffoto’s: derby Ruinen-Wacker 24 april 2023.