Het mannenkoor van Ruunder Basalt heeft onlangs haar 25-jarig jubileum gevierd en op zaterdag 9 december geven zij opnieuw een optreden op de kerstmarkt Heerlyckheid in Ruinen. Vanaf 14.00 tot 20.00 uur is publiek van harte welkom op de Brink in Ruinen, toegang is gratis.

25 jaar geleden zouden de plattelandsgemeenten Ruinen, Ruinerwold, Zuidwolde en De Wijk worden verdeeld over de gemeenten Meppel en Hoogeveen. Hoewel er begrip was voor het herindelen van de Drentse gemeenten, werd gevreesd dat de aandacht voor het platteland te veel naar de achtergrond zou verdwijnen. Nadat ‘Den Haag’ overtuigd was, is het gelukt gemeente De Wolden te laten ontstaan. Zo is 25 jaar geleden door een paar man een koor opgericht, in 1998 ontstond het mannenkoor in een fietsenwerkplaats, specifiek voor het contact met elkaar waarin de samenhang werd gevormd door de (zang)stemmen. Om dit jubileum te vieren heeft het Ruiner mannenkoor dit jaar meerdere concerten gegeven op verschillende plaatsen, in het kader van 25 jaar De Wolden hebben zij een subsidie ontvangen die de concerten mede mogelijk hebben gemaakt.

Initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen
Het 25-jarig jubileum van De Wolden wordt gevierd met verschillende activiteiten georganiseerd door inwoners met behulp van een subsidie. Er vinden dit jaar nog verschillende festiviteiten plaats. Via nieuwsberichten op de website van de gemeente en via sociale media worden de activiteiten aangekondigd. Foto: Jans Schulting