Vrijdag 29 december vindt de vierde editie van Winterzinnen plaats. Stichting literaire activiteiten in Drenthe heeft dit keer Ruinen als locatie gekozen. In de Poort kunnen bezoekers tussen 14.00 en 17.15 uur genieten van literatuur en muziek. O.a. Loesje-biograaf Fleur van der Bij en successchrijver Arthur Japin komen. Eerder werd dit gloedvol intermezzo tussen Kerst en Oud & Nieuw georganiseerd in Amen, Vledder en Dwingeloo.

Programma
Fleur van der Bij schetst een onthullend portret van Loesje, het postercollectief dat in november 40 jaar is geworden. Spreuken als “Leven is het meervoud van lef” behoren inmiddels tot het Nederlands cultureel erfgoed. Maar wie zitten erachter? Arthur Japin vertelt over zijn nieuwe boek ‘Dromen voor het leven’. Het is een vrolijk pleidooi voor het
bewust worden, najagen en vastleggen van de enorme rijkdom van ons onderbewustzijn. Sara Leemans en Jolijne Viergever presenteren ‘Mijn nest zit mij te wijd’, een voorstelling met gedichten over de natuur van o.a. Rutger Kopland, Gerrit Achterberg en Liselore Gerritsen. Ontroerend, spannend en soms ook ronduit hilarisch. Sara zingt en vertelt, Jolijne draagt voor en bespeelt de harp. Wilfried de Jong brengt, begeleid door gitarist Cok van Vuuren, aanstekelijke verhalen die swingen en wringen. De Jong is een observator pur sang; hij geeft zijn ogen de kost en houdt zijn oren op de wind.

Wees welkom op Winterzinnen: 29 december in Ruinen
Prijs: € 27,50 inclusief consumptie in de pauze
Kaartverkoop alleen via website tot donderdag 28 december