Maak van echt schapenwol een unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten. Op vrijdag 8 en zondag 10 december aanstaande houdt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen.

Vrijwilligers geven uitleg over de vilttechnieken en helpen mee om twee bijzondere creaties te maken: een kerstengel en een vilten versiering met behulp van een styroporbal. Hiermee maak je de kerstboom nog mooier en unieker. Ook zijn er do-it-yourself pakketten te koop om thuis verder aan de slag te gaan. De vilttechniek waar gebruik van wordt gemaakt is het zogenaamde droogvilten. Droogvilten is een manier om wol te laten vervilten, waarbij gebruik wordt gemaakt van wol en een viltnaald.
De workshop begint om 13.30 uur en is inclusief materialen en een kop koffie of thee. Vooraf aanmelden voor de workshops is nodig en kan op www.nm.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld.