Op woensdag 1 mei organiseert Natuurmonumenten van 11.00 tot 16.00 uur een wolmarkt rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. De markt sluit aan bij de WIE-WAT-WOL expositie over het Drents Heideschaap die in het bezoekerscentrum te zien is.

Er zijn ongeveer 20 stands met wol- en viltproducten, ruwe vachten, handgeverfde garens, spinnenwielen, viltpakketten, wolkorrels, spinnenwielen, en nog meer. ’s Middags zijn er korte presentaties; door Anita Trinks – de Gooijer over haar project om vesten te maken van wol van het Drents Heideschaap en door internationaal werkend textielkunstenaar Beatrice Waanders over de waarde van (lokale) wol. Enkele van haar beroemde viltwerken zijn op deze dag te bewonderen. Herder Michiel Poelenije van de Ruiner schaapskudde geeft demonstraties schapendrijven. Meer informatie over de markt is te vinden op www.nm.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld.
Kinderen kunnen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een schilderijtje leren vilten van gekleurd schapenwol. Hiervoor is aanmelding nodig en kan via de website van Natuurmonumenten.
De WIE-WAT-WOLmarkt is gratis toegankelijk. Voor grote en kleine mensen die op deze dag lid worden van OERRR of Natuurmonumenten is er een speciale actie waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Foto: Andries-de-lande-Cremer.