Sinds ruim een half jaar kunnen inwoners van gemeente De Wolden boodschappen inleveren bij gebouw De Bron bij de Mariakerk. Deze boodschappen worden bestemd voor klanten van de Voedselbank door heel Nederland. De Bron aan de Kloosterstraat 4 is vanaf nu elke eerste woensdag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur open om de boodschappen te komen brengen (dus niet meer iedere woensdag).

In 2024 leeft een miljoen mensen in Nederland in armoede. Daarom doet de PKN Ruinen mee met de landelijke actie ‘Samen tegen armoede’. Met deze actie maken kerken in het hele land, samen met de Voedselbank, een vuist tegen het groeiende armoedeprobleem.

Landelijke actie
Inwoners van De Wolden die willen bijdragen aan deze actie kunnen bij Kerk in Actie, die de landelijke actie coördineert, een gratis hippe linnen tas bestellen om de boodschappen mee naar het inleverpunt in de kerk te brengen. De tas is tegelijkertijd een leuk en duurzaam hebbeding, met illustraties van Linda Verholt.

De Voedselbank heeft voor de actie ‘Samen tegen armoede’ 10 producten geselecteerd waar overal in Nederland standaard behoefte aan is en die de Voedselbank niet via bedrijven of supermarkten aangeleverd krijgt. Het gaat om zonnebloemolie of olijfolie, groenteconserven, soep in blik of zak, zilvervliesrijst, volkorenpasta, houdbare halfvolle melk, vis in blik, koffie of thee, couscous en havermout. Het maakt niet uit hoe vaak en hoe veel van deze producten iemand bij het inleverpunt in de kerk brengt. Alle bijdragen worden enorm gewaardeerd. Dat de actie via kerkelijke inleverpunten loopt, en boodschappen niet rechtstreeks naar de lokale voedselbank kunnen worden gebracht, heeft ermee te maken dat voedselbanken alleen met gecoördineerde acties werken.

Nog even op een rijtje, zo kun je meedoen:

• Ga naar kerkinactie.nl/tas om een duurzame en hippe linnen (boodschappen)tas te bestellen. • Vul die met (een deel van) bovenstaande producten.
• Breng de boodschappen op de eerste woensdag van de maand van 9.30u tot 10.30u naar gebouw De Bron, Kloosterstraat 4.