Het Aanser feest bestaat 90 jaar en dat wordt komend weekend uitgebreid gevierd. In Ansen is het gebruikelijk om het ene jaar een optocht te organiseren, het andere jaar een zeskamp. Zaterdag is nu het ene jaar, dus met optocht. Liefhebbers van spelletjes kunnen vrijdagavond hun hart ophalen. Vanaf 19.30 uur is er klaverjassen, jokeren, pokeren en darten in de feesttent.

De volgende dag start de optocht om 9.30 uur op het feestterrein met de presentatie aan jury en publiek, altijd een hilarisch gebeuren. Om 13.30 uur is er het Aanser Ommetje met onder meer een kinderplaybackshow. Om 16.00 uur speelt Ansen ‘Kip ik heb je’ en vanaf 20.00 uur is het feest in de tent met medewerking van Bandje voor de Sfeer. Zondag wordt om 12.00uur een brunch voor Aansers geserveerd, om anderhalf uur later te beginnen met Aanserfeest vitaminen. De afsluiting is vanaf 16.00 uur met Reeperbahner. De organisatie is in handen van VVVo Ansen.