WMD Drinkwater gaat in Ruinen aan de slag met het vervangen van een oude drinkwaterleiding. Aannemer BAM voert de werkzaamheden voor WMD uit. De waterleiding in Ruinen stamt uit 1959, sommige leidingen zijn zelfs nog ouder. De werkzaamheden beginnen eind juni en duren een aantal maanden.

De start van de werkzaamheden is aan de Westerstraat., daarna gaat het verder op de Meppelerweg. In deze twee straten wordt ook de gasleiding vervangen door RENDO. Wanneer dit deel van het project klaar is, gaat WMD verder aan de Huttenweg, Hoge Kamp en Wolvenweg. Als laatste wordt de drinkwaterleiding op de Brink in Ruinen vervangen. De werkzaamheden starten binnenkort en duren tot oktober van dit jaar. De kans bestaat dat er tijdens de werkzaamheden even geen water uit de kraan stroomt. Mocht dit het geval zijn, dan waarschuwt WMD klanten door middel van een kaartje die in de bus wordt gedaan. Verder is het mogelijk dat het water soms bruin van kleur is. Dit komt door ijzerdeeltjes in de waterleiding die loskomen die door verschillen in waterdruk. Deze deeltjes zorgen voor een bruine kleur van het water. Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in wasgoed veroorzaken. WMD roept klanten daarom op om de kleur van het kraanwater te controleren voordat de wasmachine wordt aangezet. Archieffoto; Jans Schulting