Het is zomer en dat zie je in Nationaal Park Dwingelderveld. Jonge vogels steken hun kop uit nesten en vlinders laten hun fladderkunsten zien. In de zomervakantie zijn er dagelijks natuuractiviteiten voor kinderen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Natuurontdektochten voor kinderen van 4 tot 8 jaar en wildwandelingen voor kinderen van 9 tot 12 jaar en hun (groot)ouders.

Ook organiseert Natuurmonumenten OERRR-dagen met een thema. Op maandag is het modderdag, op dinsdag maken kinderen een insectenhotel en op donderdag leren kinderen vilten met schapenwol. De vrijdag staat in het teken van de onderwaterwereld. Boswachters van Natuurmonumenten staan ’s middags bij het ven met schepnetjes om kinderen het onderwaterleven te laten ontdekken. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld.

OERRR waterdiertjes vangen
In het ven bij het bezoekerscentrum leven allerlei waterdiertjes. Van grote rovers tot kleine kriebelbeestjes. Tijdens deze vrijdagmiddagactiviteit ontdekken kinderen het onderwaterleven met schepnetjes en loeppotjes. Boswachters van Natuurmonumenten helpen de kinderen met het op naam brengen van de gevangen diertjes. Foto: Andries-de-lande-cremer