Het Open Tuinen Weekend van Hoogeveen, De Wolden en Meppel vindt plaats op 6 en 7 juli. De Open Tuinen worden georganiseerd door Groei en Bloei en alle tuinen zijn gratis te bezoeken. Ze zijn open van 10.30 tot 17.00 uur. In de regio doen veel tuinen mee, zo zijn er in Ruinen alleen al tien tuinen te bezoeken. Zeven van de tien tuinen zijn van leden van Bloeiend Ruinen. Deze tuinen zijn onderling heel verschillend, groot en klein en iedere tuin probeert aantrekkelijk te zijn voor vogels en insecten.

In Hoogeveen, De Wolden en Meppel zijn veel meer tuinen te bezoeken, bijvoorbeeld de Vlindertuin in Zuidwolde of de Gulle Gaard, Oosteinde 32 in Ruinerwold. Kijk voor actuele informatie en de locaties van allee tuinen op: opentuinencarrouseldrenthe.nl. Er liggen folders met informatie bij het Wapen van Drenthe en de Luie Tuinman.